AKOM İstanbulluları uyardı: Fırtına başlıyor
Sıcaklıkların yükseldiği İstanbul'da AKOM perşembe günü için lodos fırtınası uyarısı yaptı. Hafta sonundan itibaren ise kar beklentisi var.

 İstanbul'da bu hafta içi hava sıcaklıklarının artması ve mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde devam etmesi bekleniyor ancak İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) Perşembe gününden itibaren lodos uyarısı yaptı.



Hafta boyunca sağanak yağışların da etkili olması beklenirken AKOM, 18 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren zaman zaman etkili olacak fırtınaya dikkat çekerek soba zehirlenmelerine karşı uyardı.




AKOM'un uyarısı şu şekilde:

 "İstanbul'da hafta boyunca havada çoğunlukla bulutlu, aralıklı sağanak yağmurlu bir gökyüzünün hakim olacağı, güneyin ılık havasını bölgemize taşıyan Lodos yönlü rüzgarlar nedeniyle sıcaklıkların 12-15 derece mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Lodos yönünden Perşembe öğle saatlerinden itibaren zaman zaman fırtına şiddetinde esmesi beklenirken açık deniz seferlerinin aksaması ve baca gazı zehirlenmelerine neden olabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle soba kullanan vatandaşlarımızın yatmadan önce mutlaka sobalarını söndürmelerini tavsiye ediyoruz"

 

KAR KAPIYA DAYANACAK

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de CNN TÜRK yayınında haftalık hava durumu tahminini paylaştı. Hafta sonundan itibaren karın kapıya dayanacağını söyleyen Orhan Şen'in konuşmasından satır başları şöyle:

"İstanbul'da sıcaklık 14 derece civarında. Hafta sonu rüzgarın yönü dönecek. Lodosken poyraza dönecek. Poyraza dönmesiyle birlikte Marmara Bölgesi'ne orta Avrupa'dan soğuk gelecek.


Soğuk hava İstanbul'un kapısına kadar karı getirecek cumartesi akşamı ve pazar günü. Isı adası etkisini soğuk hava kurtarabilirse İstanbul'a kar yağma ihtimali var. Ama etrafına Trakya'ya Bursa, Balıkesir Ankara dahil olmak üzere hafta sonu bütün Türkiye'nin Batı'sına kar geliyor.




KAR İHTİMALİ VAR

Sıcaklıklar da düşecek. İstanbul'da 5 derecenin altına düşerse kar yapar. Cumartesi günü öncesinde yağmur var. Kar İstanbul'un kapısına kadar geliyor. Yağacak mı ona bakacağız. Bir ihtimali var. Batı bölgelerimiz dahil üzere İç Anadolu bölgemizde kar yapma riski var.