Ankara'da Mansur Yavaş seçimi büyük farkla kazandı; CHP başta Kahramankazan, Etimesgut, Keçiören ve Mamak dahil 16 ilçeyi aldı...

Ankara'da 16 ilçe AK Parti'den CHP'ye geçti - Çankaya - Beypazarı - Nallıhan - Ayaş - Polatlı - Haymana - Keçiören - Çankaya - Gölbaşı - Mamak - Elmadağ - Etimesgut - Şereflioçhisar - Kahramankazan - Kalecik - Güdül CHP'nin oldu

Mansur Yavaş, deyim yerindeyse Ankara'da tarih yazdı... 

Mansur Yavaş’ın Ankara'nın muhafazakâr çevreleri ile diyaloğu, özellikle MHP/Ülkücü tabanla dirsek teması, onun Turgut Altınok karşısında rekor oyla seçilmesini sağladı.

 


Yerel seçimlerde başkentte CHP adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş büyük farkla 5 yıl daha göreve seçildi. Ankara'da oyların tamamına yakını sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Mansur Yavaş oyların yaklaşık yüzde 60,4'ünü, AKP adayı Turgut Altınok ise yüzde 31,7'sini aldı.

2019'da Ankara'da 25 ilçenin sadece üçünü kazanan CHP, bu seçimde 16 ilçede yarışı önde tamamladı. CHP'nin kazandığı ilçeler Çankaya, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Polatlı, Haymana, Keçiören, Çankaya, Gölbaşı, Mamak, Elmadağ, Etimesgut, Şereflioçhisar, Kahramankazan, Kalecik ve Güdül. AKP 8 ilçeyi kazanırken Çamlıdere'de belediye başkanlığını bağımsız aday aldı.

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmada çalışmalarına inanan, kendilerine güvenen ve her zaman yanında olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve parti teşkilatlarına teşekkür etti.
Yavaş, "Bize atılan iftiralara rağmen bana güç veren, gözlerine her baktığımda hayatın anlamını yeniden keşfettiğim biricik aileme çok teşekkür ediyorum" dedi. "Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz. Karşımızda düşman yok" diye konuşan

Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hepimiz bu kentin onurlu birer ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir. Artık seçim bitti, rozetimizi çıkaracağız, 6 milyon Ankaralıya kimseyi ayırmadan hizmet edeceğiz... "Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını iftiracı olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur."

Turgut Altınok ise AKP Genel Merkezi'nden çıkarken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatandaşımız karar vermiştir. Demokrasi budur, saygı duyarız, hayırlı olsun" dedi.