Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinin 8’inci gününde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Cengiz Özkan konserinde oditoryum ağzına kadar doldu. Biletlerin günler öncesinde tükendiği etkinlikte Cengiz Özkan en beğenilen eserlerini özel olarak seslendirdi.

 İlk resitalini 1998 yılında Muzaffer Sarısözen’in anısına Atatürk Kültür Merkezi’nde veren Özkan, daha sonra Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, Danimarka, İsveç, Norveç gibi ülkelerde ve yurt içinde önemli festivallere katıldı. 

 Mevlâna Müzesi’nde düzenlenen “Âyin-i Şerîf” Semâ âyini müzik severlere duygu dolu anlar yaşattı. Kültürel mirasımızın en önemli parçalarından olan Semâ âyini, 2008 yılında UNESCO tarafından “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne alındı.

 TRT bağlama sanatçısı Hasan Hüseyin Genç ile Zeynel Genç, Kültür Park’ta gerçekleşen “Bir Nefes” konserinde dinleyiciler için en sevilen türküleri seslendirdi.

 Festivalin son mistik yolcusu İran’dan Hesameddin Seraj olacak

 Festivalin son günü olan 30 Eylül’de İranlı müzisyen Hesameddin Seraj Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahne alacak. 

 Kültür Park’ta ise çağdaş santur virtüözü Sedat Anar’ın “Santurname” konseri düzenlenecek. 

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek konser biletlerini https:// biletinial.com/ sitesinden satın alabilir,  Konya Mistik Müzik Festivali’ndeki etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için https://konyamistik. kulturyolufestivalleri.com/ ‘u ziyaret edebilirsiniz.