Dedeman’ın eski yöneticilerine hapis cezası

Dedeman’ın eski yöneticilerine hapis cezası
Dedeman oteller grubunda uzun süre CEO’luk yapan Emrullah Akçakaya ve müdürlük yapan Tunay Erdal hakkında rekabetçi teklif alınmadan hizmet temin ettikleri, firmayı zarara uğrattıkları ve firmaya ait verileri üçüncü kişilerle paylaştıkları iddiasıyla açılan davada karar çıktı.



  
İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi 20 Aralık 2023 tarihinde verdiği kararda, sanıklar Emrullah Akçakaya ve Tunay Erdal hakkında ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ suçundan 1’er yıl 15’er gün hapis ve 100’er lira adli para cezasına çarptırdı.
Her iki sanık hakkında ‘Ticari sır niteliğindeki bilgi veya belgelerin açıklanması’ suçundan 10’ar ay hapis ve 80’er lira adli para cezası verilerek sonuçta toplam 1’er yıl 10’ar ay 15’er gün hapis ve 180’er lira adli para cezasına çarptırıldı.

Sanıkların daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamalarını dikkate alan mahkeme, cezalarını erteledi. İki sanık hakkında ‘Özel belgede sahtecilik’ suçundan ise beraat kararı  verildi.
OTELE HİZMET SAĞLAYAN İKİ KİŞİYE BERAAT

Otele hizmet sağlayan ve sonradan bu davaya dahil edilen sanıklar Gökhan Balaban ve Kadir Kılıç’ın ise ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ suçundan beraatlerine karar verildi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dedeman Gümbet Turizm ve İnşaat A.Ş., Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş. ve MRB Turizm ve Otelcilik A.Ş. ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.