Türkiye’nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremle sallandı. Sanat dünyasının ünlü isimleri depremzedeler için seferber olmuşken; model Ebru Şancı, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak deprem bölgesindeki hassas bir ihtiyaca değindi.

6 Şubat saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da sarstı.

AFAD, 13.24 sıralarında 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssünün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olduğu açıklandı.

PAYLAŞIM YAPTI

Tüm ülkeyi yasa boğan depremlerin ardından ünlü isimler tek yürek olarak afet bölgesine bağış yapıp, yardım çağrısında bulunurken; model Ebru Şancı sosyal medyada yaptığı paylaşım ile çok hassas bir noktaya değindi.

 

HİJYENİK PED İHTİYACINA DİKKAT ÇEKTİ

2015 yılında futbolcu Alpaslan Öztürk ile nikah masasına oturan üç çocuk annesi Şancı, deprem bölgesindeki hijyenik ped ihtiyacına dikkat çekerek; depremzede kadınların yardım istemekten utandığını aktardı.

“NE OLURSUNUZ YARDIMLARI ALIN”

Daha önce oyuncu Elçin Sangu da konuyla ilgili açıklama yaptığı bir video yayınlayarak, “Merhaba. Bölgeye yapılan ped yardımlarıyla ilgili özellikle duyurmamızı istedikleri bir bilgi var. Evet ped var, gitmiş ve ulaşmış yerlerine ama kadınlar bunu almaya çok çekiniyor ve utanıyorlarmış. Ne olursunuz çekinmeyin, utanmayın. Bu, su içmek, ekmek yemek, yemek yemek kadar doğal bir ihtiyaç. O yüzden ne olursunuz yardımları alın. Ne olur utanmayın. Hepimizin başına gelen, doğal bir durum bu. Utanılacak bir şey yok bunda” ifadelerini kullanmıştı.