İstanbul’u etkileyecek olan kar yağışı için saatler sayılıyor. Uzun süredir Meteoroloji ve AKOM tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, şehrin sakinleri heyecanla beklenen kar yağışının bu akşam başlayacağını öğrendi. Ocak ayının son günlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, İstanbul için gündemde olan kar yağışı tahminlerine göre bu akşam etkili olmaya başlayacak. Gece başlayacak olan yağışın Pazartesi öğlen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. İstanbullular, kar yağışı için hazırlıklarını tamamlamış durumda.

 İstanbul’da beklenen kar yağışı için Meteoroloji ve AKOM tarafından peş peşe yapılan uyarılar sonrasında, vatandaşlar kuvvetli bir kar yağışı beklentisi içinde. Gerekli kışlık giysilerinizi hazır edin, çünkü bu gece yarısından itibaren etkili olacak kar yağışının Pazartesi öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor.

Şubat ayına girerken, İstanbul’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşmeye başladı. Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışının etkili olduğu bu dönemde, İstanbul için de kritik bir uyarı geldi. Bu gece Megakent’te başlaması beklenen kar yağışının, 29 Ocak 2024 Pazartesi öğlen saatlerine kadar sürmesi ve bu süre zarfında kuvvetli yağış geçişlerinin yaşanması tahmin ediliyor.

İstanbul’da Pazar günü karla karışık yağmur beklenirken, akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olması öngörülüyor. Pazartesi günü öğlen saatlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışı geçişleri olması beklenirken, hava sıcaklıklarının 31 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesi tahmin ediliyor.

Öte yandan, Ankara yeni güne karla uyandı. Başkentte kar yağışının zaman zaman etkisini artırdığı gözlemlendi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle büyükşehir ve ilçe belediyeleri, günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için ana güzergahlar, ara sokaklar, parklar ve kaldırımlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü.