Bodrum Palmiye Restoran’da düzenlenen toplantıda basın mensuplarına aday adaylığı konusunda açıklamada bulunan Başarılı geçmiş dönem başkanlarından Mustafa Saruhan ; “Bizler demokrasinin gereği önümüzdeki süreçte başlayacak olan yerel seçimlerde gerek parti örgütümüzün tabanı gerekse vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda tekrar bu görevde rol almaya ve bize düşen sorumluluğu yerine getirmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Bodrum’da yaşayan herkesi Bodrum’a gelen herkesi kapsayan kucaklayan bir yönetim anlayışına talip olmak istiyoruz. Bekleyen sorunlar, çözülebilenler, çözülemeyenler veya yeni oluşacak sorunların çözümü ekipsel çalışma ile takım olabilme ve kenti motive etmenin yöntemi ile ancak başarılabilir. Bu konuda iddialıyız.

Kentimize, gerek Bodrum Belediyesi’nin imkânları ile gerek ise büyükşehir imkânları ile devletin diğer kurumları ve imkânları ile birlikte güç olmayı hedefliyoruz. Tek amcamız bu. Hiç kimse ile ve gruplarla özel bir husumetimiz sıkıntımız olmadı olmaz. Çünkü ifade ettiğim gibi bu kentte yaşayan herkes bu kentin iyiliğini, kente olan faydayı düşünmek durumunda. Bunun için gereken sorumluluğu almalı. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve bu demokratik yarıştır. Gerek belediye başkanlıklarına gerekse meclise aday adayı arkadaşlarımız var. Hepsine başarıları diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte göreve gelecek arkadaşlarım aynı düşüncelerle birlik beraberlik içinde, takım ve ekip ruhu içinde çalışmasını ve bu bilinçle hareket etmesini arzu ediyorum. Ülkemiz kasabamız ilimiz için hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum” dedi.

SARUHAN “AMACIMIZ YARIM KALAN HİKÂYEMİZE, ‘NEREDE KALMIŞTIK’ DİYEREK BAŞLAMAK”…

 “Yaşadığımız coğrafya, yenilikler, değişimler ve birlikte yönetim biçimleri gerektiğini hissettiriyor. Daha önceden birbirimizi tanıyoruz, biliyoruz. Adaylıklarımız oldu. Adaylığımız engellendi, olamadık derken bazı hikâyelerimiz yarım kaldı. Asıl amacımız yarım kalan hikâyemize, ‘nerede kalmıştık’ diyerek başlamak. Bugüne kadar Bodrumumuza emek veren, çaba sarf eden bütün yerel yöneticiler, emek veren çalışanlar, devletin yöneticileri hepsine teşekkür ederim.  Amacımız tek ve bir. Biz Bodrumuz diyoruz. Bodrum’da yaşayan, Bodrum’a gelen herkesi kapsayan, kucaklayan bir yönetim anlayışına talip olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BİZ ‘BODRUM’UZ !

Yalıkavak geçmiş dönem Belediye Başkanı Saruhan Partinin ilçe binasında da CHP Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuru yaptı… Duayen siyasetçi Mustafa Saruhan  Yaptığı açıklamasında;  Antik dönemde Halikarnassos adıyla ünlü bir başkent. Sonrasında uzunca bir süre kendi halinde bir kasaba. Hatta o kadar ki Halikarnas Balıkçısı’nın sürgün yeri! Derken 1970’lerde Mavi Turlar sayesinde dünyaca ünlü bir turizm beldesi haline dönüşen güzide Bodrumumuz…

Dünya ve ülke genelindeki siyasi konjonktür, peşi sıra yaşadığımız salgın ve deprem faciaları neticesinde gelişen bölgesel göç unsurundan Bodrum da nasibini fazlasıyla aldı. Hızla artan nüfusu ile Bodrum’un sosyal yapısı, çok hızlı ve öngörülerin dışında büyüdü. Sosyal yapıdaki bu değişim, ekonomik ve kentsel yapıdaki beklentileri, hatta coğrafi eşikleri dahi etkiledi ve Bodrum’un kimliğini yeniden hızlı ve keskin bir değişim sürecine soktu.

Bodrum’un yerlisi olanlar, başka coğrafyalardan gelip yerleşmiş olanlar, yazlık evleri olanlar, tatil için gelen yerli misafirler, yabancı misafirler arasında Bodrum’un kimliğine, Bodrum’u nasıl görmek isteklerine ilişkin artık bir fikir birliği olmadığı gibi; merkezi idarelerle yerel idareler arasında da Bodrum’un geleceğine dair herhangi bir uzlaşma bulunmuyor.

Merkezi idarenin siyasi erk mücadelesi temelinde kurguladığı “Ulusal Planlama Projesi” kapsamında Muğla il genelinin, 2014 yılındaki yerel seçimlerde büyükşehir yapılmasıyla, coğrafi olarak dağınık bir yerleşim olan Muğla ilinde, yerinden / yerelden yönetim ilkesi yok sayılarak katılımcı demokrasi bilinçli olarak zayıflatıldı.

Sit ilanları ile -sözde- korunmaya, turizm merkezi ilanları ile -sözde- geliştirilmeye, büyükşehir ilanı ile -sözde- bütünleştirilmeye çalışılan Bodrum, gerçekte freni patlamış bir kamyon gibi bayır aşağı doğal kaynaklarını ve marka değerlerini tüketerek ilerliyor. Geldiğimiz noktada kendimizi; sırf yamaçlardan bakınca yeşil görünsün diye tarım arazilerini korurken buluyoruz… Sırf denize nazır uyanmak için, geleneksel ahşap yat imalat atölyelerimizi Bodrum’un dışına taşırken buluyoruz…

Bodrumumuzun önümüzdeki süreçte daha hangi rollere bürüneceğini belirlemenin tek başına bir belediye başkanının veya kurumsal olarak bir belediyenin elinde olduğunu iddia etmek kuşkusuz gerçekçi değil.

Biz diyoruz ki; Bodrum’un doğal güzelliklerinin tadına birlikte varmak, yerel geleneklerine birlikte saygı göstermek, Bodrum’u daha mutlu, daha umutlu, daha refah bir geleceğe hep birlikte taşımak mümkün.

Biz diyoruz ki; seçilmiş belediye meclis üyelerimizle, liyakati ön planda tutacağımız belediyemiz kadrolarıyla, seçilmiş mahalle muhtarlarımız ve mahalle temsilcilerimizle, meslek odalarımızla birlikte performans denetimine dayalı etkin bir ekip çalışmasıyla; akıl ile, bilgi ile, bilim ile, HALK ile birlikte; olağanüstü hızla değişen Bodrum’u marka yapan tüm sektörlerinde ekonomik dengeleri ve uzlaşmayı sağlamak mümkün.

Çünkü hep birlikte, Biz Bodrumuz!

Bodrumumuza verebileceğimiz tek ve en önemli söz kararlı olacağımız; ekibimle birlikte elimizdeki her imkânı, her gücü bu amaçla kullanacağımızdır.