Root Karaköy, “Sanat-Kültür-Toplum” mottosuyla çıktığı kültür sanat yolculuğuna, “Barış Ruhu Volume II” isimli NFT dijital sergisiyle devam ediyor.
Root Karaköy’ün sahibi Barış Erdoğdu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi davetine, projenin sanatçılarından Eda Zamanpur ve Anıl Taşezen’in yanı sıra, Gül Gölge, Ferhat Zamanpur, Nilgün Gümüş, Tamer Nakışçı, Derya Çavuşoğlu, Tuna Yılmaz, Selen Akyüz, Gülşan Gürsel gibi sosyeteden ve sektörün önde gelen isimlerinden katılım oldu.


Dünya çapında mural sanatçısı Pesimo’nun kadınlara ve kadınların gücünün kutlandığı bir gerçekliğe armağan ettiği “Barış Ruhu” hareketinin devamı olan serginin küratörlüğünü Pınar Goodstone yapıyor. Tüm disiplinlerden ve farklı ülkelerden 8 sanatçının NFT tescilli eserlerinin bulunduğu serginin gelirinin bir kısmı Umut Vakfı’na bağışlanacak. Serginin sponsoru, dünyanın kültür sanat başkentlerinden İstanbul’un adını taşıyan tek kulüp olan İstanbulspor. Sporun ve sanatın toplumları dönüştürücü ve geliştirici gücü nedeniyle İstanbulspor, tarihi misyonu ve kültürü gereği sadece bir spor kulübü olarak değil toplumsal hayatın içinde de varlığını sürdürmeye devam ediyor. Serginin İstanbul’dan sonraki durakları ise Bali, New York ve Los Angeles olacak.

Sergide yer alan sanatçılar, Nancy Jo Ward (California), Eda Zamanpur (İstanbul), “Ayna” Anıl Taşezen (İstanbul), Nelten Wolde (Melbourne), Elen Deliss (Moskova), Bradford Graves (New York), H. Spencer Young (New York), Tinuade Oyelowo (New York).

Root Karaköy hakkında

Müzik, kültür ve sanatın buluştuğu Root Bodrum’la görkemli bir çıkış yapan Root Hotels, İstanbul Karaköy’de açılan yeni oteliyle misafirlerini karşılıyor. Circle Group Global bünyesinde yer alan Root Karaköy, Necati Bey Caddesi’nde, İstanbul'da konaklamak isteyenlere kapılarını açıyor. Büyüleyici bir İstanbul şehir ve Boğaz manzarasına hâkim konumuyla Root Karaköy, sıcak bir karşılama sağlayan lobisi, devasa cam pencereden ışığı içeri alan yüksek tavanıyla konuklarını otele giriş anında büyülüyor. Şöminesi ve ahşap tavanıyla dikkat çeken karşılıklı iki oda, lobideki taze çiçeklerin sağında ve solunda konforlu alanlar sunuyor. İstanbul Modern Sanat Galerisi, Galataport, Tarihi Galata Kulesi'ne yürüme mesafesinde yer alan otel, “sanat, kültür, komünite” mottosunu sahipleniyor. Ödüllü mimar ve sanatçı Sami Savatlı tarafından tasarlanan otelin sofistike lobisi, Türk ve Avrupalı ziyaretçilerini ağırlıyor.