VELİLER OKUL SERVİSİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okul servisi de velilerin en önemli gündemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak pek çok veli, servis seçerken neye dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyor.

 

Velilerin servis firması seçerken, fiziki özellikler kadar firmanın güvenlik altyapısına da bakması büyük önem taşıyor. Türkiye’de geliştirilen yenilikçi sistemler sayesinde, öğrencilerin okul yolunda güvenle seyahat etmesi, olası ihmal ve risklerin tamamen ortadan kalkması mümkün.

 

Türkiye’nin ilk okul servisi çağrı, güvenlik ve yönetim sistemi olan Serviscell’i geliştiren Polar Teknoloji firmasının Genel Müdürü Gözde Diker, velilerin okullardan ve servis firmalarından talep edebileceği güvenlik altyapısı hakkında açıklamada bulundu.

 

Anne-babaların okul ve servis firması seçim sürecinde güvenlik konusuna özellikle dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Diker “Velilerimiz okul ve servis firmasının kalitesine ve fiziki özelliklerine bakarken aynı zamanda güvenlik altyapısını sorgulamayı da ihmal etmemeli. Okul servisinin güvenli, kaliteli ve sorunsuz bir hizmet vermesini sağlayan sistemler sayesinde, okul yolunda öğrencilerin güvenliği kolaylıkla sağlanabiliyor” diye konuştu.

 

Geliştirdikleri güvenlik takibi uygulaması hakkında bilgi veren Gözde Diker, “Biz de anne-baba olarak çocuğumuzu servise bindirirken yaşadığımız endişelerden yola çıkarak, bu önemli ihtiyaca yönelik bir hizmet geliştirdik. Serviscell yönetim sistemi sayesinde veliler; sabah ve akşam servis aracının bekleme noktasına ne zaman geleceğini, öğrencilerinin sabah gidiş ve akşam dönüşlerde servis aracına binip binmediğini, servis aracının okula saat kaçta giriş çıkış yaptığını anlık olarak öğrenebiliyor. Böylece geçmişte acı tecrübelerine şahit olduğumuz, serviste unutulma, kaybolma, istismar ve taciz olayları gibi olumsuz durumların önüne geçiliyor. Velilerin yaşamış olduğu kaygı ve sıkıntılar ortadan kalkıyor” dedi.