İŞ İNSANLARI PLATFORMU BAŞKANI AV. EMRE KILIÇARSLAN: “TÜRK DÜNYASI DÜNYA EKONOMİSİNİN KİLİDİNİ ELİNDE TUTUYOR”

 İş İnsanları Platformu Başkanı Av. Emre Kılıçarslan, Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelerek ekonomide güç birliği yapmaları çağrısında bulundu. “Türkiye’nin yükselişi Türk dünyası ile olacak” diyen Kılıçarslan, Türk devletlerinin ekonomik kapasitesinin güçlendirilmesi için hep birlikte yoğun bir çaba harcanması gerektiğini kaydetti. 

Kılıçarslan, “Türk dünyası olarak doğu ve batı arasında stratejik bir konuma sahibiz. Kardeşliğimize yakışır bir şekilde ticaretten enerjiye, savunma sanayisinden ulaştırmaya kadar her alanda iş birliğini geliştirmek için İş İnsanları Platformu olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu bütünleşme, ne yazık ki gecikmiş bir bütünleşme. Tarihin bütün dönemlerinde bir olan Türk dünyası çeşitli ayrışmalar sonucunda parçalansa da bugün gelinen noktada tekrar bir arada olmak kritik bir öneme sahip. Türk dünyası dünya ekonomisinin kilidini elinde tutuyor” diye konuştu.

 

Av. Emre Kılıçarslan şunları söyledi:

 “İş İnsanlarıPlatformu olarak önerimiz, bu süreçte çok iyi bir yönetimle bütün doğal kaynakların, coğrafi zenginliklerin bir araya getirilmesi gerekiyor.Öncelikle bir ekonomiatlası çıkartılmalı. Hangi ülkede ne üretiliyor, hangi ülke hangi sektörlerde başarılı bunlar belirlenerek ortak kararlar alınmalı. Bu konuda devletimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkiriz, çok önemli çalışmalara imza attı ancak iş dünyasının da tüm gayretlere destek vermesi, bu çabaları taçlandırması gerekiyor. Bu çağrımızı tüm iş dünyasına iletiyor ve herkesi destek olmaya davet ediyoruz.”

 İş İnsanları Platformu olarak kısa bir süre içinde Türk dünyasına ait ülkelerde ofisler kuracaklarını söyleyen Kılıçarslan,Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) gibi kurumların çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini dile getirdi.