Isı yalıtımı, özellikle günümüzdeki hayat pahalılığı ve enerji maliyetleri düşünüldüğünde, enerji tasarrufu ve konforlu yaşam için çok önemli bir faktör haline geldi. Türkiye'nin önde gelen strafor üreticisi firmalarından biri olan Tipor’un Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tiritoğlu, üstün bir ısı yalıtımı malzemesi olan EPS ile ısı yalıtımının avantajlarını anlattı.

 

Doğalgaz fiyatlarının artmasıyla birlikte daha da yükselecek faturalara karşı önlem için en etkili yolun enerji tasarrufu yapmaktan geçtiğini vurgulayan Tiritoğlu, “En önemli enerji tasarrufu ısı yalıtımı ile mümkün. EPS malzemesi, kapalı hücrelerindeki kuru ve durgun hava sayesinde mükemmel ısı yalıtımı sağlar. Isı kaybını minimuma indirerek, evinizin yazın soğuk, kışın sıcak kalmasını sağlar. Dolayısıyla, kullanıcılar enerji maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf eder” açıklamasında bulundu.

 

Mert Tiritoğlu şunları söyledi;

 

“Ayrıca, EPS levhaların hafif ve dayanıklı olması, montaj sürecini kolaylaştırırken, uzun ömürlü bir çözüm sunması da önemli bir avantajdır. Ayrıca iç mekanlarda nemin oluşmasını ve mikroorganizmaların üremesiniönler, küfoluşumununönünegeçer. Böylece insan sağlığınıkorumuş olur. Bu özellikleri sayesinde, hayat pahalılığının etkilerini azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak isteyenler için EPS levhalar, avantajlı ve güvenilir bir seçenek olmaya devam ediyor.”