ENKA Sanat, Hollywood Bağımsız Müzik Ödülleri’nde (HIMA) En İyi Modern Beste Ödülü’nü aldığı Kelton dahil olmak üzere kendi bestelerini ve dünya çapında ses getiren Pink Floyd aranjmanlarını seslendirmek üzere 25 Aralık’ta Türkiye’ye gelecek olan piyanist Ayşedeniz Gökçin’i ağırlamaya hazırlanıyor. 26 Aralık’taki yılın son konserinde ise, Türkiye’nin önemli oda müziği topluluklarından biri olan Borusan Quartet “Piazzola ile Yeni Yıl Konseri” ile sahne alacak. Konserde, Nuevo Tango’nun yaratıcısı Arjantinli tango bestecisi Astor Piazzola’nın en sevilen yapıtlarından özel bir seçki sunulacak.   

 

ENKA Sanat, yılı iki özel konserle noktalayacak. ENKA’da ilk kez 10 yaşında sahne alan, klasik müziğe getirdiği yenilikçi soluk ile uluslararası arenada adından söz ettiren piyanist AyşeDeniz Gökçin, gerçekleştirdiği turne kapsamında 25 Aralık’ta İstanbul’daki dinleyicileriyle buluşacak. Konserde, Hollywood Bağımsız Müzik Ödülleri’nde (HIMA) En İyi Modern Beste Ödülü’nü aldığı Patterns albümünden Kelton dahil olmak üzere kendi bestelerinden oluşan repertuvarı yanı sıra dünya çapında ses getiren Pink Floyd aranjmanlarını seslendirecek. Gecenin finalinde ise Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı bestesini çalacak ve böylelikle bir Türk ve kadın besteci olarak, Cumhuriyet'in kadınlara kazandırdığı hakların müzikteki yansımasını sunacak. 

 

Yılın son konserinde ise, Türkiye’nin önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet, 26 Aralık’ta sahne alacak. Ekip bu konserde, Arjantinli tango bestecisi Astor Piazzola’nın en sevilen yapıtlarından özel bir seçki sunacak. Nuevo Tango’nun yaratıcısı, başta tangolar olmak üzere aralarında konçertolar, oda müziği yapıtları ve film müzikleri de olan ve toplam 750 yapıttan oluşan bir repertuvar bırakan Piazzola, Borusan Quartet’ın konserinde bir kez daha anılacak. ENKA Oditoryumu’ndaki etkinlikler, saat 20.30’da başlayacak. 

Biletler, Biletix ve ENKA Sanat Gişesi’nden temin edilebilir. 

 

Detaylı bilgi için:

Ersin Kaynak / Medyaevi 

[email protected]

  

ENKA Sanat Hakkında 

ENKA Vakfı’nın kültür sanat alanındaki faaliyetlerini yürüten ENKA Sanat, kurulduğu günden bugüne, sanatçıların üretimlerine destek olmak, bu üretimlerin genç nesiller başta olmak üzere geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Açıkhava Tiyatrosu, Oditoryumu ve Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdiği yıla yayılan etkinlik programı ile sahne sanatları, güncel- klasik müzik,ve plastik sanat alanlarının yenilikçi örneklerini sanatseverlerle buluştururken, alanında duayen sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de düzenli olarak kapılarını açıyor. ENKA Sanat, aynı zamanda, genç sanatçıların eğitimine yönelik burs programları hayata geçiriyor; farklı kurumlarla iş birliği içerisinde sponsorluk çalışmaları yürütüyor; kendi yapımlarına imza atıyor; geliştirdiği proje ve programlarla sanata katkılarını çok yönlü olarak sürdürüyor.