Yeni kabinenin göreve başlaması reel sektöre olumlu yansıdı. İş dünyasının önemli isimleri ekonomi yönetiminden krediye kolay erişim, maliyet girdilerinde indirim ve teşvik gibi kolaylıklar talep ederken, Koltek Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Dalgıç konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Koltek Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Dalgıç, seçimlerin tamamlanmasının ardından ekonomi gündemine bir an önce dönülmesinin önemine dikkat çekti. Dalgıç, üretim, istihdam, ihracat ve yatırımın sürdürülebilirliği için iş dünyasının finansmana erişim çağrısına kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dalgıç, “Ticari kredi faizlerinin yüksekliği, bankaların kredi verme konusundaki limitli yaklaşımı ve döviz kurlarındaki belirsizlik iş dünyasını çok etkileyen hususlar. İstikrarlı bir ekonomi için yeni düzenlemelere ve reform paketlerine ihtiyaç var” açıklamasında bulundu.

 Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle kredi ihtiyacının geçmiş dönemlere göre daha da arttığını ifade eden Burak Dalgıç, “Firmaların uygun koşullarla ve kolaylıkla finansmana erişebilmesi, krediler üzerindeki baskının kalkması büyük önem taşıyor. İşletme maliyetleri gittikçe yükselirken, firmaların ayakta kalması, istihdamın ve yatırım iştahının devam etmesi acilen destekleyici finansal teşvikler sunulması çok önemli” dedi.