“En başarılı insanlar dahi bazen düşer, hep mutlu olmak mümkün değil”

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin (GGYD) Türkiye iş dünyasına armağan ettiği, patentli marka değeri İş’te Fırsat Toplantıları’nın 58’incisi CP Ankara Otel’de gerçekleştirildi. Ankara iş dünyasının ilgiyle takip ettiği 58. İş’te Fırsat Toplantıları GGYD Yönetim Kurulu Başkanı M. Nezih Allıoğlu’nun açış konuşması başladı. Etkinliğin bu ayki konuğu ünlü klinik psikolog Beyhan Budak oldu. Budak’ın “Zor Zamanlarda İyi Hissetmek” sunumuna katılımcılar yoğun ilgi ile gösterdi.

“Takdirle dengelenmeyen eleştiri yapıcı değil yıkıcı olur” şeklinde konuşan ve iş insanlarına dikkat çekici tavsiyelerde bulunan Klinik Psikolog Beyhan Budak, “Çalışanlarınızı, çalışma arkadaşlarınızı takdir edin. Yapıcı eleştiriler takdirle dengelenmediğinde yıkıcı eleştiriye dönüşüyor. Bu nedenle yapılan yanlışları söyleyin ama doğru ve güzel şeyleri es geçmeyin” dedi. 

Zamanı doğru yönetme yöntemleri için GGYD üyeleri ve katılımcılara, “Bugün İş’te size Fırsat” diyerek seslenen M. Nezih Allıoğlu ekonomik gündeme ilişkin olarak, “İş dünyası olarak ülkemizin refahı için elimizi daha çok taşın altına koyma zamanıdır. Tüm dünya küresel enflasyon problemi ile karşı karşıya Türkiye’miz de öyle. Biz iş insanları olarak yaşanılan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının çözümüne katkı vermeye her zaman hazırız. Diğer yandan çok kritik bir seçim sürecinin de içine de girdik- giriyoruz. Umuyorum, bu süreçlerden hep birlikte ülke olarak kazanarak çıkacağız” dedi.

Günde 20-30 dakikayı kendinize ayırın

Ankara iş dünyasının ilgiyle takip ettiği 58. İş’te Fırsat Toplantıları’nda Klinik Psikolog Yazar Beyhan Budak “Zor Zamanlarda İyi Hissetmek” konulu sunumunda girişimciler ve iş insanlarına yönelik tavsiyelerde bulundu. Budak’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu: “Yoğun çalışma temposu olan insanlar birkaç günde bir 20-30 dakika sessiz bir ortamda temizlenmeli. Zihnimizi, yüreğimizi boşaltmalıyız. Ya mutluysak ve haberimiz yoksa? Bunu ancak böyle anlayabiliriz. Unutmayın, mücadele edecek kadar dert insanı her zaman ayakta tutar. Dünyaya gelirken hepimize 3-5 dönüm arazi veriliyor. Bu araziyi kendin için nasıl kullandığın çok önemli. Kendine nasıl yatırım yaptın. Tüm hayatımız bu araziyi aile, iş ve kendimiz için doğru pay edip etmediğimizle geçiyor. Umarım hepimiz arazimize kendimiz için doğru yatırımlar yapmışızdır.

Her zaman başarı ve mutluluk mümkün değil

Acaba travması olmayan var mı? Herkes hayatının bir döneminde çeşitli travmalar yaşıyor. Kimi insanlar bunu atlatıyor kimi insanlarda da bu travmaların izleri kalıyor. Her temas bir iz bırakıyor, gönlün bir taşıma kapasitesi var. Sorunlarımızı, acılarımızı çözersek bu kapasite artıyor ve bir üst aşamaya geçiyoruz. Her zaman başarılı ve mutlu olmak mümkün değil. Biz bu dünyaya her zaman mutlu ve başarılı olmaya gelmedik. Girişimcilik serüveninize bakın. Başarısızlıklarınızı eleye eleye bugünlere geldiniz. Toksik pozitiflik diye bir şey var. Özellikle kendimizi mutlu olmaya zorladığımız zaman bunu yaşarız. Kaygı, korku, tükenmişlik… Hissettiğimiz duyguların her birinin bir mesajı var. Hep iyi, hep güzel hissedemeyiz. Bunu fark etmeliyiz. En başarılı insanlar bile bazen düşer, her zaman mutlu olmak mümkün değil.

Diğer insanları abartmayın

Sanki her şey bizimle alakalı gibi geliyor. Birçok şeyi kendimiz ile alakalı sanıyoruz, temel yükleme hatası deniyor buna. Diğer insanları çok fazla abartmak doğru değil. Sormak, iletişime geçmek gerekiyor. Yoksa çok zorlanırız. Taç utangaçlığı denilen bir şey var, her ağaç eşit miktarda güneş alsın diye tariflenebilir bu durum. İnsanlara uyarladığımızda da her insan güneş altında eşittir. Yani önemli olan ortalamadır. Hepimiz dışardan çok mutlu, çok başarılı görünüyoruz ama hepimiz eşit miktarda mutlu ya da mutsuzuz. Hepimizin bir ortalaması var.”

“Ülkemizin refahı için elimizi taşın altına koymalıyız”

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren GGYD Yönetim Kurulu Başkanı M. Nezih Allıoğlu zamanı doğru yönetme yöntemleri için GGYD üyeleri ve katılımcılara, “Bugün İş’te size Fırsat” diyerek seslendi. M. Nezih Allıoğlu, “Hepimizin eşit olarak sahip olduğu tek kaynak zaman. Hepimizin yirmi dört saati var fakat bunu her birimiz farklı kullanıyoruz. Bazılarımız heba ediyor bazılarımıza yirmi dört saat dahi yetmiyor. Peki, nasıl oluyor da böyle oluyor? Bunca yıllık iş hayatımda zamana dair öğrendiğim şey, zaman yönetimi ile iş veriminin doğrudan ilişkili olduğudur. Zaman kaynağını iyi kullanan her birey bir gün öncesine göre daha ileride olacaktır” diye konuştu.

GGYD üyeleri iş sunumları gerçekleştirdiler

58. İş’te Fırsat Toplantılarında GGYD üyeleri de iş sunumları gerçekleştirdiler. Cumba Sigorta Aracılık Hizmetleri’nden Sinan Cumba, İdil Paksoy Güzellik’ten Ayşegül Büşra Paksoy, Arıtıcı Su Arıtma Sistemleri’nden GGYD İzmir Şube Üyesi Ahmet Kiraz, Model Arabulucuk Merkezi’nden Av. Hilal Tolon, Prestij Medya Danışmanlık’tan Mustafa Soydan, Özel DentisLife’tan Diş Hekimi Mehtap Ketenci ve Prana Complex’ten Orkun İsmail Polat iş yerlerini tanıtan sunumlar yaptı. “Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu” programından sorumlu GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Akçam ise programın geldiği noktaya dair bilgi verdi. Toplamda 100 öğrencinin “Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu” kapsamında okuduğunu söyleyen Akçam, daha çok öğrenciye ulaşmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.  

Toplantı soru cevap bölümünün ardından GGYD Yönetim Kurulu Başkanı M. Nezih Allıoğlu, Klinik Psikolog Beyhan Budak’a sunumu için teşekkür ve plaket takdim ile sona erdi.