Son seçimlerde yıllardır elinde tutuğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’ye kaptıran AK Parti,güçlü ve etkili bir aday arayışına girdi. Bu doğrultuda Başkent için gündeme gelen isim ise AK Parti’nin27. Dönem Milletvekili Barış Aydın oldu.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı İçin Barış Aydın’ın İsmi Gündemde

 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili hareketlilik başladı. Siyasi partiler, aday listelerini şekillendirmek için yoğun bir mesai harcıyor. AK Parti kaybettiği büyük şehirleri yeniden kazanabilmek için kamuoyu araştırmalarında öne çıkan adaylara ağırlık veriyor. Bu konuda Ankara’da gözler sürpriz bir isme çevrildi. Başarılı bir ticaret hayatı olan ve AK Parti’nin 27. Dönem Milletvekilliği görevini üstlenen Barış Aydın, son yapılan kamuoyu anketlerinde sıkça bahsedilen aday adayları arasında girdi.

 

Gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği başarılıişlerle dikkat çeken ve daha sonra aktif siyasete yönelen Barış Aydın özellikle yoksul kesimlere yaptığı büyük yardımlarla tanınıyor. Milletvekilliği döneminde gençlere ve kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçiren ve bu konuda toplumun büyük beğenisini kazanan Aydın, geçtiğimiz dönem kendi isteği ile milletvekili adayı olmamıştı. Ak Parti’nin her kesimden oy alabilecek, güçlü bir adayla yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele edecekolması Barış Aydın’ın bu konudaki şansını artırıyor.