Sistem Alüminyum, Türk markalarının küresel rekabet gücünü artırmayı hedefleyen Turquality Programı’na dahil oldu. 2001 yılından bu yana 4 kıta 75 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkat çeken Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, 2024 yılında 20 milyon dolarlık yatırım hayata geçirdiklerini ve Turquality Marka Destek Programı’yla birlikte küresel pazardaki konumlarını daha ileri seviyeye taşıyacaklarını belirtti. 

Türkiye alüminyum sektörünün önde gelen firmalarından Sistem Alüminyum, 30. yılında önemli bir gelişmeye daha imza atarak Turquality Marka Destek Programı’na dahil oldu. 2004 yılında uygulamaya alınan ve küresel Türk markalarını desteklemeyi hedefleyen Turquality Marka Destek Programı, yurt içinde ve yurt dışında Türk markalarını güçlendirmeyi misyon ediniyor. Program, firmalara global marka olma yolunda strateji, operasyon, organizasyon ve teknoloji danışmanlığı sağlarken, yöneticilere de eğitim desteği sunuyor. Türk markalarının global arenada başarıya ulaşması için inkübatör ve katalizör rolü üstlenen programla Sistem Alüminyum, özellikle yurt dışı çalışmalarına ivme katmayı hedefliyor. 

‘’Toplam üretimimizin yüzde 64'ünü ihraç ettik’’

Programa dahil olmalarının ana etkenlerine değinen Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, ‘’Şirket olarak, kuruluşumuzdan itibaren sürdürülebilir bir büyüme gösterdik. Çeyrek asrı aşan yolculuğumuzda her yıl yüzde 30’a yakın reel büyüme gerçekleştirdik. Bugüne kadar, 4 kıtada 75 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Son 6 yılda ihracat rakamlarımızı 3 kat artırdık, 2023 yılında ise toplam üretimimizin yüzde 64'ünü ihraç ettik. Bu başarılarımızla birlikte, Türkiye’nin alüminyum çözümleri alanında dünya pazarlarında rekabet gücünün artmasına da katkı sunduk’’ diye konuştu.  

‘’Ülkemiz alüminyumda önemli bir merkez haline gelecek’’

Turquality Marka Destek Programı’yla birlikte gösterecekleri gelişime dair de konuşan Yerekaban, şunları söyledi: ‘’Bu yıl hem üretim kapasitemizi artırmak hem de sanayide daha fazla sektöre alüminyum çözümleri sunmak adına 20 milyon dolara ulaşan yatırım gerçekleştirdik. Bu noktada, yeni dövme tesisimiz, dikey boya hattımız, yüksek stoklama tesisimizi devreye aldık ayrıca kompozit panel üretim kapasitemizi de yüzde 50 artırdık. Turquality Marka Destek Programı’yla, güçlü üretim kapasitemiz ve ihracat potansiyelimizi küresel pazarlarda çok daha etkin bir şekilde hissettireceğiz. Markamız uluslararası pazarda rekabet gücünü artırırken, ülkemiz de alüminyum çözümleri alanında önemli merkez haline gelecek. Sorumluluklarımızın farkında olarak programdan en üst düzeyde istifade etmek için tüm bileşenlerimizle hazırız. 2024 yılı itibariyle Türkiye’yi dünya genelinde temsil eden bir marka olma sürecimiz önemli bir ivme kazanmıştır.’’

 

 

Sistem Alüminyum hakkında:

İhracat satış rakamlarıyla “Alüminyum Çubuk ve Profiller” kategorisindeki İDDMİB “İhracatın Metalik Yıldızları” ödül törenlerinde 2018, 2019, 2020, 2022 yılları birincilik 2023 yılında da ikincilik ödülleri kazanan Sistem Alüminyum, 4 kıtada 75 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 30 yıllık deneyimi ve yenilikçi vizyonuyla alanına liderlik eden Sistem Alüminyum, Tekirdağ Ergene’de 120 bin metrekaresi kapalı 330 bin metrekare alan üzerinde kurulu tesislerde profil ve alüminyum kompozit paneller üretiyor. İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından derlenen Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi 2023 Listesi’nde 247. sırada yer alan Sistem Alüminyum, yıllık 103 bin ton alüminyum profil üretim kapasitesine sahip tesislerinde yapı, havacılık, denizcilik, otomotiv, beyaz eşya, elektrik ve enerji gibi sektörler için ürün ve hizmet geliştiriyor. CE, TSE, EN, statik toz boya uygulamaları için QUALICOAT ve eloksal uygulamaları için QUALANOD belgelerine sahip olan firma, IATF:16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi, EN9100 Havacılık ve Uzay Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi,  ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, UKCA belgesi,   AS 9100 Kalite Yönetim Sistemleri belgesi gibi prestijli belgelere de sahip.